Seznam alergenů
01 OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
02 KORÝŠ
a výrobky z nich
03 VEJCE
a výrobky z nich
04 RYBY
a výrobky z nich
05 PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)
a výrobky z nich
06 SÓJOVÉ BOBY (SÓJA)
a výrobky z nich
07 MLÉKO
a výrobky z něj
08 SKOŘÁPKOVÉ PLODY
mandle, lístkové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,
para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
09 CELER
a výrobky z něj
10 HOŘČICE
a výrobky z ní
11 SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
a výrobky z nich
12 OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13 VLČÍ BOB (LUPINA)
a výrobky z něj
14 MĚKKÝŠI
a výrobky z nich
The List of Allergens
01 CEREALS CONTAINING GLUTEN
wheat, rye, barley, oats, spelt, Khorasan wheat or hybrid wheat varieties and
products thereof
02 CRUSTACEANS
and products thereof
03 EGGS
and products thereof
04 FISH
and products thereof
05 GROUNDNUTS (PEANUTS)
and products thereof
06 SOYBEANS
and products thereof
07 MILK
and products thereof
08 NUTS
almonds, hazelnuts, walnuts, cashews, pecan nuts, Brazil nuts, pistachio nuts,
macadamia nuts and products thereof
09 CELERY
and products thereof
10 MUSTARD
and products thereof
11 SESAME SEEDS
and products thereof
12 SULPHUR DIOXIDE AND SULPHITES
at concentrations of more than 10 mg/kg or 10 ml/kg, l, expressed as SO2
13 LUPIN
and products thereof
14 MOLLUSCS
and products thereof